utorok 8. septembra 2015

HRY O VIERU



Hry o vieru

V týždni od 17. do 21. augusta sa konala už tradičná akcia Vypni telku zapni seba s tohtoročnou témou Hry o vieru. Na zorganizovaní sa podieľal Farský úrad, Obecný úrad a Základná škola. Tento týždeň mal za hlavnú úlohu vytiahnuť deti za kamarátmi od televízorov a počítačov. Akcia bola sústredená najmä na areál základnej školy. Počasie nám však nie vždy prialo a preto sme museli upravovať program. V priebehu celého týždňa bolo postarané aj o mladšie deti v detskom kútiku. 




Pondelok:
Prvý deň sme začali omšou v pavilóne prvého stupňa. Po obede sa vonku na chvíľu vyjasnilo a mohli sa konať vonku hry zamerané na rešpektovanie členov v skupinkách, komunikáciu a spoluprácu.

Utorok:
Do obeda bolo pre deti prichystané predstavenie o rozprávkových zvieratkách.  Po divadielku  mali deti možnosť vyskúšať si v rôznych stanovištiach, ako sa dáva prvá pomoc, tancovať, maľovať, mohli sa zapojiť do zábavnej show alebo mohli robiť rôzne zaujímavé pokusy. Po deti v skupinkách nacvičovali scénky, ktoré neskôr zinscenovali.

Streda:
Aj za nepriaznivého počasia sa uskutočnil výlet do Čachtíc. Na programe bola návšteva múzea, svätá omša, fotenie sa pri drevenej soche Alžbety Báthoryovej na námestí Čachtíc. Na záver dostali deti rozchod v nákupnom centre Laugaricius v Trenčíne.

Štvrtok:
Do obeda sa konala "stopovačka" po Šúrovciach. Deti boli rozdelené do skupín a chodili po stanovištiach, kde plnili rôzne úlohy, taktiež však museli odpovedať na otázky, ktoré boli skryté medzi stanovišťami. Na večer sa začala detská diskotéka v kultúrnom dome.





Piatok:
Týždeň sme ukončili vodným futbalom a nafukovacím hradom doobeda. V poludňajších hodinách sa konala svätá omša s poďakovaním za organizátorov, sponzorov a dobrodincov celej akcie. Po omši sme sa presunuli do farskej záhrady, kde bol celý týždeň ukončený stanovačkou.

Celého týždňa sa zúčastnilo približne 80 detí. Ešte raz ďakujeme všetkým sponzorom a dobrodincom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára