pondelok 14. septembra 2015

Detský čin pomoci

Detský čin pomoci je celoslovenská kampaň, ktorej organizátorom je eRko- Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Koná sa každoročne už od roku 2000. Povzbudzuje deti, ale i tých, ktorí s nimi pracujú, k nezištnej pomoci vo svojom okolí.

Október 2015

Deti počas troch stretiek objavujú význam milosrdenstva v ich živote. V prvom stretku cez podobenstvo o stratenej drachme príjmajú, čo znamená Božie milosrdenstvo k nám. V druhom stretku sa deti učia o telesnom a duchovnom milosrdenstve a o dôležitosti konania dobrých skutkov pre druhých. V treťom stretku pripravia balíček pomoci pre rodiny v núdzi a tak konkrétne prejavia milosrdenstvo. Adresátov našich balíčkov nám pomáhajú nájsť pracovníci Slovenskej katolíckej charity. Počas celého mesiaca majú deti opäť možnosť zbierať vrchnáčiky z PET fliaš, aby tak pomohli chorým deťom dostať sa na rehabilitáciu. V minulom roku sme vyzbierali vyše pol tony vrchnáčikov, ktoré pomohli malému Tobiaskovi Labajovi absolvovať nákladnú rehabilitáciu.

Prečo by ste sa mali zapojiť?

  • Zapojené deti sa učia, čo znamená byť milosrdným cez konkrétne konanie dobrých skutkov a zaslaním balíčka pomoci rodinám v núdzi.
  • Aj drobnými prejavmi dobra napomáhame ku skvalitneniu života ľudí v našom okolí. Chceme ukázať deťom, že každý, aj ten najmenší dobrý skutok zaváži a napomôže zmene jeho okolia – jeho sveta k lepšiemu. Za pomoc a dobro sa nemajú hanbiť, ale majú hrdo konať dobré skutky.
  • eRkári nežijú len sami pre seba a pre svoje stretko, ale stávajú sa účastnými aj na živote širšieho spoločenstva.
Viac informácií: Detský čin pomoci
(prevzaté zo stránky: http://dcp.erko.sk/)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára